Amsterdamse uitvaart

Een uitvaart met een Amsterdams karakter.

Voor Amsterdammers kan het heel mooi zijn om te kiezen voor een echte Amsterdamse uitvaart. Een uitvaart waarbij de stad en haar tradities een rol spelen. Amstel Uitvaarten kan je helpen om een Amsterdamse uitvaart vorm te geven. Ter inspiratie hebben we hier een aantal voorbeelden staan.

Uitvaartboot

De grachten zijn karakteristiek voor onze stad. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven van veel Amsterdammers. Daarom kunnen de grachten ook onderdeel zijn van het afscheid van een Amsterdammer. Amstel Uitvaarten verzorgt regelmatig uitvaarten waarbij de nabestaanden met de overledene over het water varen naar bijvoorbeeld De Nieuwe Noorder of Zorgvlied. Wij maken dan gebruik van een uitvaartboot. Er zijn verschillende boten die gebruikt kunnen worden om een overledene te vervoeren over de grachten. Ze zijn er bijvoorbeeld voor kleinere gezelschappen of grotere groepen.

Als de boot ruimte genoeg heeft voor alle belangstellenden dan kan je er zelfs voor kiezen om de plechtigheid en de condoleance ook te laten plaatsvinden op de uitvaartboot. Amstel Uitvaarten kan dit allemaal voor je regelen.

Locatie

Er zijn ook diverse bekende Amsterdamse locaties waar uitvaartplechtigheden gehouden kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de Westerkerk, de Rode Hoed of de Balie. Er zijn uiteraard nog veel meer mooie Amsterdamse locaties. Als de locatie langs of dichtbij de grachten ligt kan deze heel mooi worden gecombineerd met de uitvaartboot. Laat ons weten wat je voorkeuren zijn, wij regelen alles voor je met de locatie.

Amsterdamse catering

Tijdens de condoleance kan je kiezen voor typisch Amsterdamse catering. Denk bijvoorbeeld aan een gebakje of chocolade in de vorm van een Amsterdammertje. Voor de borrel kan je kiezen voor bier uit eigen stad en typisch Amsterdamse borrelhapjes. Denk bijvoorbeeld aan haring op zijn Amsterdams geserveerd (‘haringkie happen’), osseworst, Old Amsterdam blokjes, leverworst, broodje bal of kroket. Amstel Uitvaarten kan zorgen dat de catering helemaal naar jouw wens wordt verzorgd. Bel ons vrijblijvend voor meer informatie op telefoonnummer 020 - 8204112.

 

Een Amsterdammer blijft een Amsterdammer