Geen geld voor uitvaart

Directe nabestaanden zijn verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart

Het kan zijn dat een overledene zelf geen geld heeft nagelaten en dat er ook geen uitvaartverzekering is afgesloten. In dat geval moeten de directe nabestaanden (zoals ouders, kinderen, broers en zussen) de kosten van de uitvaart betalen. Wanneer je als nabestaande zelf ook niet heel veel geld hebt kan dat zorgen voor problemen.

Ook wanneer je bijvoorbeeld ruzie had met de overledene blijf je als directe nabestaande(n) toch verantwoordelijk voor het regelen van de uitvaart. Als niemand van de nabestaanden de uitvaart wil of kan regelen zal de gemeente Amsterdam dat doen. De gemeente zal dan eerst kijken of de overledene toch niet iets van waarde heeft nagelaten waarmee men de kosten van de uitvaart kan betalen.

De gemeente zal doorgaans kiezen voor een sobere uitvaart, om de kosten niet onnodig hoog op te laten lopen. Toch zullen de kosten voor de uitvaart al snel oplopen naar enkele duizenden euro’s. De kans is groot dat de gemeente deze kosten later alsnog gaat verhalen op de directe nabestaanden.

Regel zelf de goedkoopste uitvaart

Het is altijd verstandig om de uitvaart toch zelf te regelen. Je kan via Amstel Uitvaarten een complete, goedkope crematie laten verzorgen vanaf 1.350 euro. Het gaat dan om een uitvaart zonder opbaring en plechtigheid. Amstel Uitvaarten zorgt ervoor dat de overledene wordt overgebracht naar een uitvaartcentrum waar de overledene wordt verzorgd en een nette kist krijgt. Wij zorgen er ook voor dat de overledene op de dag van de crematie van het uitvaartcentrum wordt overgebracht naar het crematorium. Een maand na de crematie kan de familie de as ophalen bij het crematorium. Wil je wel graag een opbaring of plechtigheid dan kunnen wij dat ook voor je regelen.

Voor meer informatie en tarieven over een goedkope crematie in Amsterdam kan je ons 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer 020 - 8204112.

 

Een Amsterdammer blijft een Amsterdammer