Een uitvaartverzekering

Iedereen is welkom

Een uitvaartverzekering geeft je de garantie dat de uitvaart betaald kan worden, en dat de nabestaanden niet voor de kosten te hoeven opdraaien. Goed om te hebben dus.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: Naturaverzekeringen, en kapitaalverzekeringen. Het maakt niet uit welke je hebt, we kunnen in beide gevallen gewoon de uitvaart voor je verzorgen. Iedereen is welkom.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering wordt er geen geld uitgekeerd, maar wordt de uitvaart verzorgd. Grote verzekeraars als Yarden en Dela doen dat natuurlijk het liefste zelf. Maar ook met een naturaverzekering ben je vrij om te kiezen wie je wil. Sommige verzekeraars 'dreigen' met het vervallen van de 'ledenkorting' wanneer je voor een andere onderneming kiest. Maar dat blijkt vaak een sigaar uit eigen doos. Want deze grote bedrijven hanteren veel hogere tarieven voor het verzorgen van de uitvaart.  Zelfs na aftrek van de ledenkorting ben je dan bij Amstel uitvaarten meestal (veel) voordeliger uit.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering keert een vooraf vastgesteld geldbedrag uit om de uitvaart mee te betalen. Heb je zo'n verzekering? Dan kun je ook met de uitvaartpolis betalen. Amstel uitvaarten stelt dan een zogenaamde Akte van Cessie op, een document waarmee je verklaart akkoord te gaan met de uitkering van de polis aan Amstel uitvaarten. Is de uitvaartnota lager dan de waarde van de polis? Dan storten we het verschil na afloop op je rekening. Is de uitvaartnota hoger dan de polis, dan betaal je het verschil juist bij. Voordat je de opdracht van de uitvaart tekent hoor je van ons wat de kosten zijn en wat de dekking van de polis is. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. 

Heb je een oude polis en weet je niet bij welke maatschappij de verzekering nu loopt? Als wij de uitvaart verzorgen dan zoekt onze uitvaartleider dat graag voor je uit wanneer hij of zij langs komt om de uitvaart te bespreken. 

Een Amsterdammer blijft een Amsterdammer